Bespaar niet op liefde of energie

Geld besparen kan gemakkelijk met het verminderen van energieverbruik. Energie kost namelijk een hoop geld, en omdat er dagelijks veel energie verbruikt wordt is het slim eens na te denken hoe je energie zou kunnen besparen.

Energie besparen is helemaal niet moeilijk zolang we maar weten waar we op moeten letten. De helft van de energiekosten bestaan uit de verwarmingskosten, hier is dus een grote besparing te behalen. Een kwart van de energierekening bestaat uit het verbruik van lampen en elektrische apparaten. Tot slot bestaat één tiende van de energierekening uit het verbruik van warm water, en dat gebruiken we voornamelijk om te douchen.

Besparen op deze grote post is mogelijk door woning isolatie te laten aanbrengen. 90% van de woningen beschikken wel over dubbel glas maar de andere isolatie maatregelen ontbreken nog vaak en dat is een gemiste kans. Het is namelijk ook mogelijk om de spouwmuur, de vloer, de bodem en het dak te isoleren en deze maatregelen zorgen voor een flinke besparing op de energierekening.

Om de isolatie van de woning af te maken is het raadzaam te kiezen voor een hoge isolatiewaarde. De isolatiewaarde zegt namelijk hoe goed het product zijn werk doet. En misschien denk je nu maar mijn woning is goed geïsoleerd, dan hierbij een klein feitje. 75% van de woningen in Nederland is niet of nauwelijks geïsoleerd. En gezien er ongeveer 8 miljoen woningen zijn in Nederland is het zeer aannemelijk dat ook jouw woning daar tussen zit.

Uiteraard vraagt het isoleren van de woning om de nodige investeringen. Maar stel je pakt het groots aan en kiest voor alle bovenstaande maatregels dan bespaar je zomaar 900 euro op jaarbasis. Isolatie van de woning is om de grote besparing een zeer slimme manier om te besparen op de energierekening. Voor meer informatie kijk je op Schotgroepisolatie.nl